"GREEN BUSINESS"
... στο επίκεντρο της βιώσιμης ανάπτυξης

Το 15o Συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
Σας παρουσιάζουμε τα βασικά συμπεράσματα

• Ζούμε μια παγκόσμια εποχή αλλαγής. Η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση, επέβαλαν την αναθεώρηση της σχέσης επιχειρηματικότητας & περιβάλλοντος.

• Στο πλαίσιο αυτό, το GREEN BUSINESS αναδεικνύεται ως μια νέα μορφή οικονομικής δραστηριότητας, φέρνοντας στο κέντρο της συζήτησης, την ιδιωτική, επιχειρηματική, πράσινη πρωτοβουλία, καθιστώντας το "green" μιας επιχείρησης, κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κλάδος του αλουμινίου είναι ένα δυναμικό εθνικό προϊόν, με εξαιρετικά αποτελέσματα (2η θέση στις εξαγωγές, 2ο καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο). Το αλουμίνιο είναι το υλικό που αποτελεί χαρακτηριστικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου, καλούνται να δουν τη μεγάλη εικόνα και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της βιωσιμότητας, να αλλάξουν αντίληψη και κουλτούρα, εστιάζοντας στην "ηθική" των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

• Όλα τα εμπλεκόμενα στην κατασκευή επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, τεχνικές εταιρείες, μελετητές, παραγωγοί συστημάτων, κατασκευαστές) συμφώνησαν εδώ, ότι στο επίκεντρο των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

• Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η υγεία, η ευεξία, η ασφάλειά του, μέσα από "green" προϊόντα, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά του και παράλληλα μεταλαμπαδεύουν στον τελικό χρήστη τη θεμελιώδη αξία του σεβασμού στο περιβάλλον.


Το 15ο Συνέδριο πέτυχε τους στόχους του,
γιατί μέσα από τις εργασίες του...

Έδωσε στον επιχειρηματία τις απαραίτητες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από μια συγκεκριμένη αντίληψη γύρω από το "πράσινο επιχειρείν".

Παρουσίασε το εύρος των δυνατοτήτων και προοπτικών που υπάρχουν στην ελληνική και διεθνή αγορά, για ανάπτυξη επιτυχημένων πρακτικών "GREEN BUSINESS".

Ανέδειξε τρόπους βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας επιχείρησης.

Πρόβαλε τα κίνητρα για να υιοθετηθεί μια νέα επιχειρηματική φιλοσοφία, με θετική σχέση μεταξύ περιβαλλοντικής και οικονομικής απόδοσης.

Κατέγραψε την αξιοποίηση όλων των επιχειρηματικών δυνατοτήτων, αλλά και τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει το "GREEN BUSINESS".

Προσκάλεσε, όλα τα εμπλεκόμενα με την κατασκευή επαγγέλματα, να ανταποκριθούν θετικά στην πρόκληση της προσαρμογής, υιοθετώντας έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης, καθώς οι σημερινές επιχειρηματικές κινήσεις τους και πρακτικές, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά τους, στις αγορές του αύριο.

Ανέδειξε ότι, στην εποχή των τυποποιημένων προϊόντων, η ποιότητα των υπηρεσιών αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η "πράσινη επιχείρηση" εξ ορισμού παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, οφείλουν, μπορούν και αξίζει (με την επιχειρηματική έννοια) να ασχοληθούν με το "GREEN BUSINESS".

"ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ"

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter